Theatercollege

Liggen blijven is geen optie

Kan theater je helpen je leven om te gooien? Om verstandigere – gezondere, duurzamere, veiligere – keuzes te maken? Om beter om te gaan met tegenslagen? Wij zijn we ervan overtuigd dat júíst theater dat kan. 

Met een krachtig, authentiek verhaal laat theatercollege Liggen blijven is geen optie het publiek andere perspectieven ervaren en voelen dat het ook anders kan – en hoe.

Overtuigen van eigen kracht

De cast van Liggen blijven is geen optie gebruikt theater om mensen te overtuigen van hun eigen kracht, en ze te motiveren ermee aan de slag te gaan. Met deze voorstelling richten we ons op twee thema’s die ons na aan het hart liggen:

Mentale gezondheid:
We willen mensen helpen hun veerkracht aan te boren, zodat ze meer regie over hun leven nemen. 

Inclusie:
We willen jongeren motiveren om op zoek te gaan naar kansen en die te pakken.

Totaal theater
We bereiken deze doelgroepen met het levensverhaal van Alex, verteld door hemzelf. Moderne circusacts zijn er als een rode draad door verweven. De acts hebben een metaforisch of verhalend karakter en bieden ruimte voor artistieke expressie. Ze kleuren het narratief, vullen het aan, en helpen om abstracte thema’s tastbaar te maken. De verschillende elementen – er is ook zang, dans en muziek – brengen de persoonlijke geschiedenis van Alex tot leven. Hierdoor blijft het niet bij een verhaal, maar zetten de indrukken die de toeschouwers opdoen ook daadwerkelijk aan tot verandering. 

Dat is de kracht van theatercollege Liggen blijven is geen optie: mensen overtuigen van hun eigen kracht, en ze motiveren ermee aan de slag te gaan.

Theatercollege

Hoe veerkracht en inclusie aanzetten tot positieve verandering

  • Vanaf september 2024
  • Voorstelling van 75-90 minuten
  • Aan te vullen met paneldiscussie o.l.v. Alex Sijm (45 min.)
  • Prijs op aanvraag
  • Cast bestaat uit verteller, zangeres en acrobaat
  • Inclusief 1 persoon voor licht en geluid
Offerte aanvragen
Typ bovenstaande code over.