Alex inhuren als spreker of dagvoorzitter?

Speakers Academy
Tom van Eijk
010-433 33 22
info@speakersacademy.com


Vrijblijvend persoonlijk advies?

Impresariaat Sijm B.V.
Alex Sijm
06 53 32 86 84
info@alexsijm.nl

Theatervoorstelling

Liggen blijven is geen optie

Een luchtige voorstelling over opstaan en weer doorgaan als het leven je laat struikelen

Stel, een arts zegt op een dag tegen je: ‘Ik heb slecht nieuws voor je. Je wordt niet meer beter.’ Wat doet dat met je? Hoe ga je daarmee om, en hoe verandert dat je leven? Misschien overheersen boosheid, verdriet of angst. Of misschien accepteer je het nieuwe normaal en zet je je kwetsbaarheid in als kracht. Wie weet ontwikkel je op jouw manier veerkracht en vitaliteit – maar hoe doe je dat eigenlijk? Eén ding is zeker: vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met tegenslagen.

Dat het raar kan lopen, weet Alex Sijm als geen ander. Ondanks het spastische been waarmee hij opgroeit, jaagt hij zijn jongensdroom na en reist hij twintig jaar lang als succesvol circusdirecteur door het land. Net nadat hij daarmee stopt, wordt bij hem een ongeneeslijke spierziekte vastgesteld. Hij verliest geleidelijk de kracht in zijn benen en zal daar zijn leven op moeten aanpassen. Maar ook dat weerhoudt hem er niet van zijn zakelijke en persoonlijke dromen waar te maken.

‘Hoe doe je dat Alex, opstaan en weer doorgaan als het leven je laat struikelen?’ Die vraag krijgt hij vaak te horen. In een persoonlijke zoektocht naar veerkracht vindt Alex het antwoord. En dat inzicht deelt hij op luchtige, soms confronterende en vooral inspirerende wijze in Liggen blijven is geen optie: een voorstelling vol humor. Met een zangeres die zijn verhaal muzikale kracht bijzet en een acrobaat die de vitaliteit van het menselijk lichaam verbeeldt.

De voorstelling is gebaseerd op de ervaringen die Alex uitwisselde met veerkrachtige lotgenoten en op zijn gesprekken met deskundigen, die hij de witte jas van het lijf vroeg. Hij ontdekt daarin de vele vormen die veerkracht kan aannemen. Kun je de vitaliteit van een topsporter bijvoorbeeld wel vergelijken met de kracht die loskomt wanneer je bestaan plots in gevaar komt? Het antwoord vindt Alex uiteindelijk in zichzelf. Eén ding is zeker: lachen is daarbij onmisbaar. Want het loopt altijd anders dan verwacht – en daar kun je maar beter niet te spastisch over doen.

LIGGEN BLIJVEN IS GEEN OPTIE

Aanvullende informatie:

  • Speelperiode : Vanaf medio 2024
  • Tijdsduur voorstelling : 75 minuten
  • Aantal spelers : De cast bestaat uit verteller, zangeres en acrobaat
  • Regie : Pepijn Moors
  • Techniek : 1 persoon licht/geluid
  • Uitkoopprijs : Prijs op aanvraag
     

AANVRAAG INDIENEN

Offerte aanvragen
Typ bovenstaande code over.