ALEX OVER VEERKRACHT

PAS JE DOELEN AAN, NOOIT JE MISSIE

In juli 2022 kreeg Alex Sijm de diagnose hereditaire spastische paraparese, een ongeneeslijke spierziekte. Hoe ga je verder als het leven je laat struikelen? Ben je een schepper of een slachtoffer?

ALEX OVER LEVEN MET EEN BEPERKING

EEN BEPERKING IS NIET ERG

Eén op de vijf mensen weet niet hoe ze moeten reageren op iemand met een lichamelijke beperking. Alex Sijm leert ons op verfrissende wijze dat onze verschillen ons uniek maken, en dat daarin onze kracht schuilt.

MOTIVENTS THEATERCOLLEGE

DAG VAN DE ONDERNEMER 2022

Ieder jaar organiseert MKB Nederland de Dag van de Ondernemer. In november 2022 luisterden Annemarie van Gaal, Alex Sijm, Jos Burgers en Eva Brouwer deze dag op met het Motivents Theatercollege.

ALEX OVER MOTIVATIE

KIEZEN OF GEKOZEN WORDEN

Alex Sijm loopt van jongs af aan al moeilijk. Hierdoor werd hij bij gym altijd als laatste gekozen. Toch was deze vervelende ervaring in zijn verdere leven voor hem een positieve drijfveer.

ALEX OVER LEF

VOLG ALTIJD JE GEVOEL

Alex Sijm had als kind één droom: circusdirecteur worden. Maar wat als niemand in je droom gelooft? Geef je op, of volg je je gevoel?

NH MEDIA DOCUMENTAIRE

Leef je Droom

Documentairemaakster Miranda Koning heeft een korte film gemaakt over het levensverhaal van Alex Sijm. De film is op zaterdag 12 juni 2021 uitgezonden door NH Media.

BOEKPRESENTATIE

Karin Bloemen over Alex Sijm

Journalist van het Noordhollands Dagblad Jan Vriend volgde Alex Sijm twintig jaar op de voet. Die ontmoetingen verwerkte hij samen met Alex in het boek Alex Sijm: Z’n leven, z’n lopen, z’n lef. Op zaterdag 12 juni 2021 heeft zangeres Karin Bloemen het eerste exemplaar in ontvangst genomen.

ALEX OVER ONDERNEMEN

INTO business evenement najaar 2021

Op dinsdag 5 oktober 2021 verzorgde Alex een lezing voor 200 ondernemers in de showroom van BMW Dusseldorp in Alkmaar. Een inspirerende presentatie over ondernemen in de breedste zin van het woord.

ALEX OVER DROMEN

MPI evenement najaar 2021

Op dinsdag 21 september 2021 verzorgde Alex een lezing voor leden van MPI Netherlands op het terrein van UP Events in Amsterdam. Een verhaal over dromen, obstakels overwinnen, veerkracht en leven op gevoel.