LEZING

LIGGEN BLIJVEN IS GEEN OPTIE

‘Hoe doe je dat Alex, opstaan en weer doorgaan als het leven je laat struikelen?’ Die vraag krijgt hij vaak te horen. In een persoonlijke zoektocht naar veerkracht vindt Alex het antwoord. Zijn inzichten deelt hij op luchtige, soms confronterende en vooral inspirerende wijze in Liggen blijven is geen optie – de weg naar levenskracht. 

Stel dat de arts je vertelt: ‘Ik heb slecht nieuws voor je. Je wordt niet meer beter.’ Wat doet dat met je? Misschien overheersen boosheid, verdriet en angst. Of misschien ontwikkel je op jouw manier veerkracht en vitaliteit – maar hoe doe je dat eigenlijk? Eén ding is zeker: vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met tegenslagen. 

Toen de arts zei: ‘Je komt in een rolstoel’, ging de knop om

De lezing Liggen blijven is geen optie – de weg naar levenskracht is gebaseerd op Alex’ eigen ervaringen sinds hij werd gediagnostiseerd met hereditaire spastische paraparese. Hierdoor verliest hij langzaam de kracht in zijn benen. Om zich voor te bereiden op het onontkoombare ging hij in gesprek met veerkrachtige lotgenoten en vroeg hij artsen en deskundigen het hemd van het lijf.

Veerkracht in vele vormen

Door die gesprekken ontdekte Alex welke vormen veerkracht kan aannemen. Is de vitaliteit van een topsporter bijvoorbeeld vergelijkbaar met de kracht die loskomt wanneer je bestaan plots in gevaar komt? Het antwoord vindt hij uiteindelijk in zichzelf. Eén ding is zeker: lachen is daarbij onmisbaar. Want het leven loopt altijd anders dan verwacht – en daar kun je maar beter niet te spastisch over doen.

Liggen blijven is geen optie – de weg naar levenskracht is een indrukwekkend en inspirerend verhaal over doorzetten, obstakels overwinnen en hoe we allemaal het pad naar levenskracht kunnen vinden.

Liggen blijven is geen optie

Over opstaan en weer doorgaan als het leven je laat struikelen

  • Lezing van 60 minuten, aangepast aan het publiek
  • Ruimte om vragen te stellen na afloop
  • Prijs op aanvraag
  • Inclusief reiskosten en telefonisch intakegesprek
  • Speciaal tarief voor non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen
Offerte aanvragen
Typ bovenstaande code over.